Pumpa-gnocchi


Den vanligaste varianten av gnocchi är att göra den med potatis, men att använda en söt pumpa som får rostas i ugnen blev verkligen otroligt gott. Såsen är smör med salvia och parmesan, en klassisk och väldigt god kombination. Jag använde ett recept från La Cucina som utgångspunkt.

Du behöver.

  • Pumpa, skuren i stora klyftor och kärnor borttagna.
  • 2 ägg.
  • 3 – 4 dl vetemjöl.
  • Riven muskot.
  • Salt och svartpeppar.
  • Smör.
  • Färsk salvia, fint skuren.
  • Riven parmesan.

Gör så här.

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Rosta pumpan i ugnen i cirka 45 minuter eller tills den är färdig.
  3. Skala pumpan och passera den genom en potatispress eller matkvarn.
  4. Blanda pumpan med ägg, salt, peppar, muskot och tillräckligt mycket mjöl för att få en bra smet.
  5. Klicka i degen med två teskedar i kokande, lättsaltat vatten. Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan plus lite till. Ta upp den med en hålslev.
  6. Lägg gnocchin i en ugnsfast form, blanda i salvian, dutta på smör och strösla med parmesan.
  7. Låt gnocchin gå i ugnen cirka 10 minuter.
  8. Servera.
Annonser

En reaktion på ”Pumpa-gnocchi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s