Frittata med Zucchini


Frittata är en italiensk omelett som man kan göra med olika fyllningar. Zucchini med lök och basilika är en av mina favoriter. Serveras varm eller rumstempererad (perfekt picknickmat). Receptet är efter Marcella Hazan.

Du behöver.

  • Zucchini, skuren i skivor.
  • Lök, skuren i skivor.
  • 6 ägg, lätt vispade.
  • Färsk basilika, riven i bitar.
  • Parmesan, riven.

Gör så här.

  1. Bryn löken sakta i olivolja under lock tills den bleknar och mjuknar.
  2. Ta av locket och höj värmen. Bryn löken tills den får bra färg.
  3. Salta och lägg i Zucchinin. Bryn tills den mjuknar och får bra färg.
  4. Ta upp grönsakerna utan att få med olivoljan. Låt den svalna något.
  5. Blanda äggen, grönsakerna, basilikan, parmesan. Blanda, Salta och peppra.
  6. Grädda omeletten. Jag brukar göra det i en ugnsfast, lätt smörad form. Jag kör den på 175 grader i ugnen ungefär 15 minuter.
  7. Serveras varm eller rumstempererad.
Annonser

4 reaktioner på ”Frittata med Zucchini

  1. Hittade precis hit, tack vare Anders Öhman. Du lagar verkligen mat helt i min smak! Känner mig riktigt lycklig över att ha hittat vad som mycket väl kan vara en ny matblogg-favorit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s