Bakade bönor


Det här är ett gott och mer matigt sätt att tillreda bönor än att koka dom. Passar väldigt bra till griskött, till exempel stekt salsiccia. Receptet kommer ifrån The Fine Art of Italian Cooking av Giuliano Bugialli

Du behöver.

  • Små vita bönor som har legat i blöt.
  • Färsk salvia.
  • Vitlöksklyftor, skalade men hela.
  • Hela burktomater, utan vätska och hackade.
  • Olivolja.
  • Finhackad pancetta.
  • Salt och svartpeppar.

Gör så här.

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Lägg bönor, pancetta, vitlök, salvia, tomter, olivolja i en gryta. Fyll på med vatten så att det täcker. Salta och peppra.
  3. Ställ in grytan med lock på i ugnen och låt den gå i cirka 2 till 3 timmar tills bönorna är färdiga. Rör om då och då.
  4. Ta ut grytan ur ugnen och låt den vila med lock i en kvart.
  5. Servera.
Annonser

En reaktion på ”Bakade bönor

  1. Ping: Pancetta och Guanciale våren 2011 « Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s