Om

Denna blog handlar om att mat och om hur man lagar mat. Särskilt mat som tar tid.

Annonser

22 reaktioner på ”Om

  1. Letat efter recept på ”Spickekorv” men bara hittat på innehåll och därefter torkning. Tror att man skall salta efter tillverkning och sen torkning eller rökning.
    Något du känner till?

  2. Just det enda receptet jag också hittade. Märkligt eftersom Spickekorv var väldigt vanligt förr i tiden.
    Jag har gjort enl det receptet men lagt dom i grovsalt direkt efteråt. Tänkte låta dom ligga i saltet i 12 dag och sen torka dom. Bara för att prova.

  3. Tack. Det var ju kul att jag hade gjort som dom beskrev med saltningen. Då är det bara att vänta och se. Hör av mig med resultatet.

  4. Jaha, dags för ”skolavslutning”…………Dom fick ligga i grovsalt 5 dag, sedan ut i vedboden 10 dag i ca +2 och 80%. Inget hände???? Har provat att varmröka några. Ettersalta med ok smak. Har provat att koka som fläskkorv. Ok men fortfarande för salt.
    Så receptet är nog ok men strunta i saltningen och torka dom direkt så kanske dom blir ok.

  5. Inspirerande blogg!

    Gör egen korv (Salciccia, Merguez etc) med mycket bra resultat men är nyfiken på att prova göra salami liknande korvar. Temperatur och luftfuktighet ser ut att vara viktiga parametrar (har läst det på andra sidor än din också…) när man skall torka dessa korvar. Så min fråga är …Vad använder du som torkskåp? Hur kontrollerar du luftfuktigheten?

  6. Jag vill bara tacka för en jättetrevlig blogg. Fina bilder och spännande recept. Roligt att läsa sånt här och låta sig inspireras!

  7. Jag älskar din blogg!! Din ragu lagas flitigt här hemma.
    Dock en liten fråga, eller en önskning: Kommer du att lägga upp en finfin påskmiddag i helgen?

    l
    o
    v
    e

  8. Hej Daniel.
    Lagar du inte mer mat?
    Detta ställe har varit till stor inspiration för mig.
    Hoppas du återvänder.

    /Michael.

    • Hej
      Jo, jag lagar fortfarande mat. Det är inget dramatiskt som har hänt, bara att jag får prioritera andra saker för närvarande.

  9. Hej,
    Har följt din blogg ett tag och är jättesugen på att börja lufttorka själv.
    Har fixat lite grejer men har några frågor jag skulle vilja ventilera 🙂
    Skulle man få kunna maila dig om lite frågor om mognadsskåp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s