Risotto med Salsiccia


Det här är en väldigt enkel rätt som kräver väldigt bra råvaror och bra tillagning. Receptet kommer ifrån The Essentials of Classic Italian Cooking av Marcella Hazan. Jag har använt Salsiccia Toscana och ljus köttfond båda hemgjorda.

Risotto med Salsiccia - 1

Du behöver följande saker

  • Ett par dl ris för risotto, typ arborioris
  • Lite drygt 1 liter bra köttfond
  • 1 finhackad lök
  • Smör
  • Vegetarisk olja
  • 4 milda Salsiccia utan fänkål skuren i skivor
  • 1 dl vitt vin
  • Riven parmesan
  • Salt och svartpeppar

Risotto med Salsiccia - 2

Se till att fonden sjuder på svag värme. Fräs löken i hälften smör och hälften olja tills löken har blivit genomskinlig. Lägg till korven och låt den fräsa i ganska hög värme tills den har fått färg. Häll i vinet och koka tills det har dunstat bort, skrapa upp eventuella rester i botten. Lägg till riset och låt det fräsa tills det har blivit genomskinligt. Börja ös med fonden en slev i taget på medelvärme. Låt fonden koka in innan du häller på mer. Fortsätt tills risotton är al dente. Smaka av salt och peppar, ta bort risotton från värmen, rör i en klick smör samt parmesan, låt  risotton vila under lock ett par minuter. Servera.

2 reaktioner på ”Risotto med Salsiccia

  1. Har en påse med Barlotti-bönor jag odlat själv men saknar ett bra recept helst en risotto till dom. Har du?

  2. Jag har gjort risotto med ”black-eyed peas en gång”. Koka torkade bönor med vitlök, olivolja, tomater och timjan. Fräs vitlök och torkad timjan i olivolja. Lägg i ris och rör runt. Börja ösa med fond. Rör i kokta bönor efter 3/4 tid. Fortsätt koka in fond. Avsluta med riven parmesan, salt, peppar. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s