Jag fick tag på en väldigt fin bit högrev (Singus) och ville göra något bra av den. Jag valde att göra den som en stek som fick gå länge i ugnen på låg temperatur. Jag gjorde en enkel kryddning med rosmarin, salvia och ”Il profumo del Chianti”. Resultatet blev mört, saftigt och framförallt väldigt smakrikt. Jag serverade potatis till som fick bräsera i oljan från köttet tillsammans med salvia och vitlök. Gott.
Du behöver.
- Benfri högrev, bunden som en stek.
- Färsk rosmarin.
- Färsk salvia.
- Il profumo del Chianti.
- Olivolja.
Gör så här.
- Värm ugnen till någonstans mellan 75 och 85 grader.
- Hacka rosmarin, salvia fint. Blanda med ”Il profumo del Chianti”.
- Blanda olivolja med kryddorna.
- Lägg steken i lämplig gryta som tål att stå i ugnen.
- Gnid in köttet med kryddblandningen och oljan.
- Ställ in grytan i ugnen, med lock.
- Vänd köttet och ös det lite då och då.
- Jag lät köttet gå i 10 timmar.
- Ta upp köttet, låt det vila, servera.
Trevligt!
Låter toppen. Fick just högrev serverat på nyår, tillagat lite på samma sätt men hade spenderat 28 (!) timmar i ugnen. Mycket gott iallafall.
Fin högrev är väl schysst att göra ”rare” istället för att långkokas/stekas. Bör då med fördel vara rejält hängmörad. Någon med erfarenhet av ”rare” högrev?
@Oscar Jag vet att Lars Sandström på Sandströms pratatde om att han hade grillat högrev av Singus. Den här biten blev ganska ”rare” den också. Men jag vet inte vilket som blev godast långlagad högrev eller långlagad bringa.
Det mest fantastiska högrev jag ätit hade stått vacumförpackat i 50-gradit vatten med en circulator i 3 dygn innan det grillades på. Högrev blir bara bättre ju längre tid man ger det!
Är den brynt runt om först?
Nej, inte den gången. In i ugn, ös och vänd då och då.
hittade ett högrev i frysen och sedan ditt recept, då måste jag ju bara prova! 😉 hoppas nu det blir ett bra resultat! =)
tackar för receptet och önskar en bra dag!
Tack och hoppas det blir bra.