Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin. Lite som en italiensk Stracotto. Blev väldigt nöjd med resultatet. Skulle gärna prova prova med oxbringa eller oxkind. Jag serverade kokt potatis till.
Du behöver.
- Bra kött för att koka länge. Jag använde kalvbringa.
- Lök, hackad.
- Morötter, hackade.
- Selleri, hackad.
- Vitlök, hackad.
- Flatbladig persilja, hackad.
- Färsk rosmarin.
- Färsk salvia.
- Färsk timjan.
- Smör.
- Olivolja.
- Hel kryddnejlika.
- Kanelstång.
- Svartpepparkorn.
- Lagerblad.
- Rött vin, några deciliter.
Gör så här.
- Sätt ugnen på ungefär 85 grader.
- Värm olja och smör i en gryta.
- Bryn köttet så att det får bra färg. Ta upp det, salta och peppra.
- Bryn lök, morötter, selleri, vitlök, persilja, rosmarin, salvia, timjan. och lagerblad några minuter så att grönsakerna mjuknar.
- Lägg i kryddorna, salta och peppra. Bryn lätt i 5 till 10 minuter.
- Lägg tillbaka köttet.
- Häll i vin. Skrapa upp botten.
- Sätt på ett lock och sätt in grytan i ugnen.
- Låt grytan bräsera långsamt i 8 till 10 timmar. Vänd då och då.
- Ta upp köttet, låt det vila en stund.
- Servera köttet uppskuret med skyn.
Spännande styckdel, måste bege mig till latinamerikanska livsmedel å det snaraste!
Ja, det blir lite julafton när man hittar en ny styckningsdetalj som man kan långlaga.
Pingback: Långsamt bräserad oxkind | Coppa rules
Följde receptet till punkt o pricka utan att lägga till eller dra ifrån. Fantastiskt gott! Serverade med gnocci. Tack för en grym blog!
Tackar. Vad roligt att det blev bra.