Långsamt bräserad kalvbringa


Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin. Lite som en italiensk Stracotto. Blev väldigt nöjd med resultatet. Skulle gärna prova prova med oxbringa eller oxkind. Jag serverade kokt potatis till.
Du behöver.

  • Bra kött för att koka länge. Jag använde kalvbringa.
  • Lök, hackad.
  • Morötter, hackade.
  • Selleri, hackad.
  • Vitlök, hackad.
  • Flatbladig persilja, hackad.
  • Färsk rosmarin.
  • Färsk salvia.
  • Färsk timjan.
  • Smör.
  • Olivolja.
  • Hel kryddnejlika.
  • Kanelstång.
  • Svartpepparkorn.
  • Lagerblad.
  • Rött vin, några deciliter.

Gör så här.

  1. Sätt ugnen på ungefär 85 grader.
  2. Värm olja och smör i en gryta.
  3. Bryn köttet så att det får bra färg. Ta upp det, salta och peppra.
  4. Bryn lök, morötter, selleri, vitlök, persilja, rosmarin, salvia, timjan. och lagerblad några minuter så att grönsakerna mjuknar.
  5. Lägg i kryddorna, salta och peppra. Bryn lätt i 5 till 10 minuter.
  6. Lägg tillbaka köttet.
  7. Häll i vin. Skrapa upp botten.
  8. Sätt på ett lock och sätt in grytan i ugnen.
  9. Låt grytan bräsera långsamt i 8 till 10 timmar. Vänd då och då.
  10. Ta upp köttet, låt det vila en stund.
  11. Servera köttet uppskuret med skyn.

5 reaktioner på ”Långsamt bräserad kalvbringa

  1. Pingback: Långsamt bräserad oxkind | Coppa rules

  2. Följde receptet till punkt o pricka utan att lägga till eller dra ifrån. Fantastiskt gott! Serverade med gnocci. Tack för en grym blog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s