Det här är en brasiliansk kycklinggryta där man först marinerar kycklingen med bland annat färska örter och citron och sedan låter den puttra i kokosmjölk och cashewnötter. Jag serverade ett pilafris med tomater till. Syrligt, krämigt och väldigt gott.
Du behöver.
- En kyckling. Styckad i lagom bitar.
- Lök. Hackad.
- Vårlök. Hackad.
- Persilja. Hackad.
- Koriander. Hackad.
- Vitlöksklyftor. Hackade och mosade med lite salt.
- Färsk ingefära. Hackad och mosad.
- Pressad citron.
- Olivolja.
- Osaltade cashewnötter. Mortlade.
- Kokosmjölk.
- Tabasco.
Gör så här.
- Mixa lök, vårlök, persilja, koriander, vitlök, ingefära, citronsaft och lite olivolja till en jämt smet.
- Marinera kycklingen en timme i smeten.
- Ta ur kycklingen ur marinaden och torka av den. Spara marinaden.
- Stek kycklingen i olivolja tills den får bra färg.
- Häll i marinaden, koksosmjölken och cashewnötterna. Smaka av med tabasco och salt.
- Låt kycklingen puttra tills den är färdig, ungefär 25-30 minuter.
- Servera. Gärna med ris.
Hej! Hur hittade du det här receptet? Letar efter en bra brasiliansk kokbok men det är svårt att veta vilka som är bra. Gillade det här receptet. För övrigt tack för en mycket bra och härlig blogg!
Tack. Jag tror att jag kollade runt och jämförde lite men grundreceptet kom ifrån The South America Table, http://www.amazon.com/The-South-American-Table-Authentic/dp/1558322485. Den är inte specifikt för Brasilien utan för hela Sydamerika. Rekomenderas.
Okej, tack. Ska kolla upp den!