Provsmakning av Salsiccia Calabria och Spansk Chorizo


Salsiccian och chorizon har hängt och lufttorkat i lite mer än en månad.

Båda två är ganska mjuka i konsistensen. Det beror nog på att det är ganska mycket fett i dom.

Salsiccian börjar med att ha en mjuk och krämig ton av fänkålsfrön. Efter ett tag kommer en betydande hetta av peperoncinon. Det gör ett friskt intryck vilket passar väldigt bra.

Chorizon har stor, rund och ganska syrlig smak vilket passar väldigt bra med den rökta paprikan. Även den har en betydande hetta i eftersmaken. Om man ska vara kritisk så skulle jag ha tagit lite mindre mild rökt paprika för att få mer köttsmak men ändå behålla hettan. Det ska blir roligt att laga mat på den.

Sammantaget är jag väldigt nöjd med resultatet.

5 reaktioner på ”Provsmakning av Salsiccia Calabria och Spansk Chorizo

  1. Pingback: Spansk lammstek med potatis | Coppa rules

  2. Hej!

    Prövade på att göra calabria på ett ungefär enligt ditt recept, fermenterade i 3 dygn i 22-23 grader i badrummet och hängde sedan ut för lufttorkning. Nu har jag dock problemet att jag ej kan få ner temperaturen till det rekommenderade 12-15 grader, utan har de hängande i 70% luftfuktighet och ca 19-20 grader på balkongen. Har ej fått någon mögelbildning och de ser ut att torka fint, men oroar mig mest för C. botulinum. Har använt 0,3% salpeter och de ser helt ok ut i färgen. Bör jag låta de hänga kvar utomhus eller bör jag placera i botten på kylskåpet (11 grader)?

    Tacksam för svar!

  3. Jag skulle nog i det här fallet hänga dom i botten av kylskåpet. Problemet är det antagligen är för låg luftfuktighet vilket innebär att dom kan torka för snabbt, men eftersom det är smala korvar så borde det inte vara ett problem. Det som kan hända om du har dom i kylskåpet är att (om korvarna får mögel på sig och du har otur) så kan det sprida sig till andra saker i kylskåpet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s