Pasta med Salsiccia


Det här är det tredje receptet med Salsiccia. Dom andra två har varit relativt enkla i sin smak. Det har där gällt att bära fram smaken av en bra Salsiccia. Det här receptet är smakmässigt mer komplext men enkelt och rakt att laga. Den korv som passar bäst är Salsiccia Di Lucca vars kryddnejlika avspeglar sig i såsen. Receptet kommer ifrån boken The Splendid Table av Lynne Rossetto Kasper.

Pasta med Salsiccia - 1

Du behöver följande saker.

  • 3-4 stycken skivad salsiccia utan fänkålsfrön
  • 1 finhackad lök
  • 1 – 1,5 finhackade morötter
  • Bladen från 4-5 kvistar flatbladig persilja, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 3-4 blad salvia
  • 1 rejäl nypa mald nejlika
  • 1 matsked tomatpure
  • 2,5 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater, grovt hackade med juice
  • 400-500 g torkad pasta till exempel penne rigate
  • Nyriven parmesan

Pasta med Salsiccia - 2

Gör på följande sätt

  1. Bryn korven i olivolja på medelvärme i cirka 15 minuter. Ta bort korven och se till att inte få med oljan.
  2. Ta bort allt utom en matsked fett. Tillsätt lite ny olivolja och bryn morötter, lök och persilja cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt korv, vitlök och salvia. Forsätt bryna i cirka 2 minuter.
  4. Lägg i nejlika, tomatpure och hälften av vinet. Skrapa upp det som har fastnat i botten och låt vinet koka bort, cirka 8 minuter.
  5. Tillsätt resten av vinet och koka sakta i cirka 10 minuter.
  6. Koka pastan al dente.
  7. Medan pastan kokar så höjer du värmen på såsen och lägger i tomaterna. Låt såsen koka tills pastan är klar.
  8. Lägg i pastan i såsen och rör om ordentligt. Ta pastan från värmen och rör i parmesan efter smak.
  9. Servera med parmesan till.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s