Den vanligaste varianten av gnocchi är att göra den med potatis, men att använda en söt pumpa som får rostas i ugnen blev verkligen otroligt gott. Såsen är smör med salvia och parmesan, en klassisk och väldigt god kombination. Jag använde ett recept från La Cucina som utgångspunkt.
Du behöver.
- Pumpa, skuren i stora klyftor och kärnor borttagna.
- 2 ägg.
- 3 – 4 dl vetemjöl.
- Riven muskot.
- Salt och svartpeppar.
- Smör.
- Färsk salvia, fint skuren.
- Riven parmesan.
Gör så här.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Rosta pumpan i ugnen i cirka 45 minuter eller tills den är färdig.
- Skala pumpan och passera den genom en potatispress eller matkvarn.
- Blanda pumpan med ägg, salt, peppar, muskot och tillräckligt mycket mjöl för att få en bra smet.
- Klicka i degen med två teskedar i kokande, lättsaltat vatten. Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan plus lite till. Ta upp den med en hålslev.
- Lägg gnocchin i en ugnsfast form, blanda i salvian, dutta på smör och strösla med parmesan.
- Låt gnocchin gå i ugnen cirka 10 minuter.
- Servera.
Det här ska jag testa med ens, låter grymt gott!