Pancetta del 2


Det här är en fortsättning på Pancetta del 1. Pancetta har nu saltats i kylskåpet i 10 dagar och det har blivit dags att lufttorka den.

Pancetta del 2 - 1

Gör så här.

  1. Ta ut köttet ur plastpåsen och torka av kryddresterna med hushållspapper.
  2. Gör ett hål i ena änden och knyt en ögla med ett steksnöre.
  3. Häng upp pancettan för lufttorkning i ungefär en månad

Pancetta del 2 - 2

Annonser

3 reaktioner på ”Pancetta del 2

  1. Hej

    Läser denna blogg med stort intresse och har provat en del av recepten. Men undrar i vilken temperatur du lufttorkar pancettan.
    /G

    • Hej
      Vad roligt. Jag har det hängande på balkongen så för närvarande är det cirka 8 grader. Jag har provat att lufttorka i kylskåp förut och problemet är att det blir för torrt. Du har en högre luftfuktighet om du torkar ute och det innebär att du får en långsammare torkning, vilket är bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s