Ugnsbakad fiskfile med oliver och kapris


Det här är ett av mina favoritsätt att tillaga fisk. Enkelt, snabbt och gott. Det här gången använde jag uer men man kan använda vilket fast fisk som helst.

Hemligheten är för det första att inte låta den gå för länge. Jag lät dom gå drygt 10 minuter i 200 grader, inte mer. Det andra är att använda bra och färsk fisk. Jag köpte min hos Göta fisk.

Till fisken serverade jag ugnsbakade vårlökar. Lägg rensad vårlök i folie med salt, peppar och olivoljar. Förslut. Baka i ugnen 200 grader i 25 minuter.

Du behöver.

  • Fiskfileer, jag använde uer.
  • Olivlja.
  • Citronsaft.
  • Torkad oergano.
  • Svarta urkärnade oliver, typ kalamataoliver.
  • Kapris.
  • Salt.
  • Peppar.

Gör så här.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form.
  3. Häll på citronsaft och olivolja. Lägg i kapris och oliver. Krydda med oregano, salt och peppar.
  4. Baka fisken i ugnen tills den är färdig. Min fisk tog ungefär 10 minuter. Ös då och då.
  5. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s