Trippa alla Fiorentina


Det här är ett vanligt sätt att tillreda Komage i Florens. Det är smakmässigt ett enklare recept, i jämförelse med Rom-varianten, men resultatet blir väldigt gott. Det som kan vara problemet är att få tag på komage. Jag hittade min hos Latinamerikanska Livsmedel i Hötorgshallen.

Man behöver förkoka komagen, om det inte redan är gjort, i cirka 4 till 5 timmar. Jag kokade den väl rensade komagen i vatten tillsammans med selleri, morötter, lök, persiljestjälkar och lagerblad.

Du behöver.

  • Förkokt komage, skuren i lillfingerstora bitar.
  • Hackad lök.
  • Hackad morot.
  • Hackad selleri.
  • Hackad flatbladig persilja.
  • Finhackad vitlök.
  • Hela burktomater, grovt hackade med spad.
  • Vitt vin.
  • Riven parmesan.

Gör så här.

  1. Bryn lök, morötter, selleri och persilja sakta tills löken mjuknar.
  2. Höj temperaturen något och lägg i komagen. Bryn några minuter.
  3. Lägg i vitlöken och bryn någon minut utan att bränna.
  4. Häll i vinet, skrapa upp eventuella rester från botten. Låt vinet koka bort.
  5. Lägg i tomaterna, salta och peppra.
  6. Puttra sakta i cirka 30 minuter.
  7. Höj temperaturen och koka bort vätskan tills du får en tjock och krämig konsistens.
  8. Dra grytan av värmen och rör ner parmesan. Låt det vila under lock några minuter.
  9. Servera med ytterligare riven parmesan.
Annonser

2 reaktioner på ”Trippa alla Fiorentina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s