Bruschetta med bondbönor


Det är ganska vanligt att man gör en slät böndbönsröra med torkade bondbönor. Det här är en variant med färska bondbönor. Jag valde att skala bondbönorna. Använd pancetta om du inte kan få tag på guanciale och ha gärna mynta som ört.

Du behöver

  • Ett bra bröd.
  • Olivolja.
  • Vitlöksklyfta, skalad.
  • Bondbönor, skalade.
  • Lök, hackad.
  • Guanciale, hackad.
  • Peperoncini.
  • Persilja, hackad.
  • Pecorino, riven.

Gör så här.

  1. Bryn löken, guancialen och chilin sakta i olivolja tills den mjuknar.
  2. Lägg i bondbönorna och låt dom svettas några minuter.
  3. Häll i lite vatten och låt det puttra tills bönorna är färdiga och vätskan har kokat bort.
  4. Häll i persilja och rör om.
  5. Grilla brödet i torr grillpanna på båda sidorna.
  6. Stryk brödet med vitlöksklyftan.
  7. Dutta olivolja på brödet.
  8. Lägg på bondbönorna, lägg på riven pecorino och servera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s