Grillad chimichurri


Chimichurri är en latinamerikansk sås som använda mycket till grillat kött. Det här är en variant av där man grillar grönsakerna, lite grann som vissa mexikanska chilisåser. Jag valde att kärna ur chilin men om man vill ha den starkare så behåller man dom. Den här chimichurrin blir rundare och sötare i smaken. Väldigt gott.

Du behöver.

  • Hel tomat.
  • Röd paprika.
  • Hel chili, jag hade vanlig grön.
  • Lök, skuren i kvartar.
  • Vitlök. Skalad.
  • Persilja.
  • Färsk eller torkad oregano.
  • Vinäger.
  • Salt.
  • Peppar.
  • Rökt paprika. Jag använde mild.
  • Olivolja.

Gör så här.

  1. Grilla tomater, paprika, chili, lök och vitlök i en het och torr gjutjärnspanna till du får bra färg runt om.
  2. Mixa tomater, paprika, chlin, lök, vitlök, oregano, persilja med vinäger. Jag valde att inte skala tomaterna, paprikan och chilin.
  3. Rör i olivolja. Krydda med salt, peppar och rökt paprika.
  4. Låt såsen helst mogna något dygn i kylskåpet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s