Kycklingkebab med bulgursallad


Det tar lite tid att marinera kycklingen men förutom det så går det fort. Perfekt sommarmat.

Kycklingkebab

Tänk på att använda bra kyckling. En annan sak är att inte grilla kycklingen för länge. Den ska vara genomstekt men inte mer. Ungefär 5 minuter på varje sida.

Du behöver.

  • Kyckling. Skuren i lagom bitar för ett spett. Jag använde Kycklingbröst.
  • Ganska många vitlöksklyftor. Skalade och krossade.
  • Olivolja.
  • Citronsaft.
  • Kanel.
  • Kryddpeppar.
  • Svartpeppar.
  • Torkad cayennepeppar eller chili. Jag använde turkisk torkad chili.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Blanda olivolja, citronsaft salt och kryddor till en marinad.
  2. Lägg i kycklingen och låt den marinera minst 4 timmar, gärna över natten. Rör om då och då.
  3. Trä upp kycklingen på spett.

Bulgursallad

Det här är en annan variant av bulgursallad än Tabbooleh. Receptet kommer ifrån Arto Der Haroutunian och han benämner den som Armenisk. Den är otroligt god.

Du behöver.

  • Finkornig bulgur.
  • Tomat, finhackad.
  • Färsk lök, typ vårlök. Skuren i tunna skivor.
  • Persilja, finhackad.
  • Tomatpure.
  • Spiskummin.
  • Torkad chili eller cayenneppeppar. Jag använde torkad turkisk chili.
  • Salt.
  • Olivolja.
  • Granatäpplejuice. Kan ersättas med citronsaft.

Gör så här.

  1. Skölj bulgurn och låt vattnet rinna av i en sil.
  2. Blanda bulgurn med resten av ingredienserna och låt den vila en kvart.

Servera

Jag gjorde en enkel vitlöksdipp till kycklingen. Mortla vitlök med lite salt. Rör i yogurt och citronsaft. Vispa i olivolja som i en majonäs. God men sprickvänlig.

Grilla kycklingspetten och servera med bulgursalladen och dippen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s