Kalabrisk salsiccia med turkisk chili


Det här är en enkel salsiccia kryddad med fänkålsfrön, chilipulver och fänkålspollen. Jag försökte få tag på kalabriskt chilipulver men fick tips hos Latinamerikanska Livsmedel om turkisk. Den hade en mild och varm hetta som passade bra till fänkålen. Fänkålspollen påminner om fänkålsfrön men har en djup annorlunda och väldigt god smak som är svår att sätta fingret på. Jag gjorde korven på en blandning av bogbladsstek och färskt sidfläsk.

Du behöver.

  • Griskött med sammantaget ungefär 30 procent fett, grovmalet och mycket kallt (på gränsen till fryst).
  • Salt.
  • Chilipulver.
  • Fänkålsfrön (hälften fänkålspollen om du kan få tag på det).
  • Vitt vin.
  • Grisfjälster.

Gör så här.

  1. Blanda köttet med kryddorna och vinet tills du får en bra och homogen smet. Ungefär 10 minuter.
  2. Stoppa korvar med korvsmeten i fjälster. Dela i lagom korvar.
  3. Låt korvarna vila i kylskåpet över natten.
  4. Korvarna är nu färdiga att användas eller frysas in.
Annonser

15 reaktioner på ”Kalabrisk salsiccia med turkisk chili

  1. Tjena Daniel

    Hade tänkt testa detta ikväll. Har varit och inhandlat turkisk chili, sidfläsk och lite extra späck från slaktarn i hötorgshallen. Har du någon koll på vilka proportioner man bör använda? Särskilt chilin har jag inte använt förut.

  2. Ungefär 2 teskedar fänkålsfrön, 1 tesked chili, ett litet glass vin och 1 tesked salt till ett kilo kött. Provstek lite korvsmet innan du stoppar korven för att testa kryddningen.

  3. Ping: Lufttorkad salsiccia « Coppa rules

  4. Ping: Salsiccia i tomatsås med polenta « Coppa rules

  5. Ping: 2010 in review « Coppa rules

  6. Ping: Salsiccia med paprika « Coppa rules

  7. Ping: Kalabrisk salsiccia med paprika och lök « Coppa rules

  8. Ping: Kycklingkebab med bulgursallad « Coppa rules

  9. Ping: Spansk kebab och vitlöksräkor « Coppa rules

  10. Ping: Katalansk Butifarra med Kalabrisk ratatouille « Coppa rules

  11. Ping: Ugnsbakad lax med rökt paprika och vitlök | Coppa rules

  12. Ping: Musslor med vitlök och rökt paprika | Coppa rules

  13. Ping: Riven lammragu med Penne Rigate | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s