Det här är en enkel salsiccia kryddad med fänkålsfrön, chilipulver och fänkålspollen. Jag försökte få tag på kalabriskt chilipulver men fick tips hos Latinamerikanska Livsmedel om turkisk. Den hade en mild och varm hetta som passade bra till fänkålen. Fänkålspollen påminner om fänkålsfrön men har en djup annorlunda och väldigt god smak som är svår att sätta fingret på. Jag gjorde korven på en blandning av bogbladsstek och färskt sidfläsk.
Du behöver.
- Griskött med sammantaget ungefär 30 procent fett, grovmalet och mycket kallt (på gränsen till fryst).
- Salt.
- Chilipulver.
- Fänkålsfrön (hälften fänkålspollen om du kan få tag på det).
- Vitt vin.
- Grisfjälster.
Gör så här.
- Blanda köttet med kryddorna och vinet tills du får en bra och homogen smet. Ungefär 10 minuter.
- Stoppa korvar med korvsmeten i fjälster. Dela i lagom korvar.
- Låt korvarna vila i kylskåpet över natten.
- Korvarna är nu färdiga att användas eller frysas in.
Fan. Den där måste jag testa. Har precis kommit igång med korvandet. Verkar otroligt trevlg.
Tack. Problemet är att få tag på fänkålspollen. Någon borde börja importera det till Sverige.
Tjena Daniel
Hade tänkt testa detta ikväll. Har varit och inhandlat turkisk chili, sidfläsk och lite extra späck från slaktarn i hötorgshallen. Har du någon koll på vilka proportioner man bör använda? Särskilt chilin har jag inte använt förut.
Ungefär 2 teskedar fänkålsfrön, 1 tesked chili, ett litet glass vin och 1 tesked salt till ett kilo kött. Provstek lite korvsmet innan du stoppar korven för att testa kryddningen.
Pingback: Lufttorkad salsiccia « Coppa rules
Pingback: Salsiccia i tomatsås med polenta « Coppa rules
Pingback: 2010 in review « Coppa rules
Pingback: Salsiccia med paprika « Coppa rules
Pingback: Kalabrisk salsiccia med paprika och lök « Coppa rules
Pingback: Kycklingkebab med bulgursallad « Coppa rules
Pingback: Spansk kebab och vitlöksräkor « Coppa rules
Pingback: Katalansk Butifarra med Kalabrisk ratatouille « Coppa rules
Pingback: Ugnsbakad lax med rökt paprika och vitlök | Coppa rules
Pingback: Musslor med vitlök och rökt paprika | Coppa rules
Pingback: Riven lammragu med Penne Rigate | Coppa rules