Det här är ännu en variant av carne alla pizzaiola. Jag gjorde den på en fin och marmorerad bit märgpipa i ett stycke. Jag hade också med några färska karl johan-svampar. Jag valde att servera ovanpå bruschetta.
Du behöver
- Nötkött. Jag hade en bit märpipa.
- Svamp. Jag hade karl-johan.
- Tomater på burk grovt hackad.
- Lite rött vin.
- Vitlök. Dels skalade lätt bankade klyftor och dels fint hackad.
- Chiliflakes.
- Torkad oregano.
- Olivolja.
- Salt.
- Bröd.
Gör så här.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Bryn den bankade vitlöken i olivolja. Släng bort den när den börjar ta färg.
- Salta och bryn köttet i olivoljan tills den får bra färg.
- Ta upp köttet och lägg i svampen.
- När svampen har fått bra färg lägger du i den hackade vitlöken. och rör run någon minut.
- Lägg tillbaka köttet och häll i vinet. Skrapa upp från botten och reducera.
- Häll i oregano, chili och tomtarer. Smaka av med salt.
- Täck men inte helt med lock och ställ in i ugnen.
- Låt den puttra tills köttet är bra. Ungefär en timme. Rör om då och då.
- Gör bruschetta genom att grilla bröd, gnid in med vitlök och dutta på olivolja.
- Servera grytan ovanpå brödet.