Bruschetta med kött i pizzasås och svamp


Det här är ännu en variant av carne alla pizzaiola. Jag gjorde den på en fin och marmorerad bit märgpipa i ett stycke. Jag hade också med några färska karl johan-svampar. Jag valde att servera ovanpå bruschetta.

Du behöver

  • Nötkött. Jag hade en bit märpipa.
  • Svamp. Jag hade karl-johan.
  • Tomater på burk grovt hackad.
  • Lite rött vin.
  • Vitlök. Dels skalade lätt bankade klyftor och dels fint hackad.
  • Chiliflakes.
  • Torkad oregano.
  • Olivolja.
  • Salt.
  • Bröd.

Bruschetta med kött i pizzasås och svamp - 1

Gör så här.

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Bryn den bankade vitlöken i olivolja. Släng bort den när den börjar ta färg.
  3. Salta och bryn köttet i olivoljan tills den får bra färg.
  4. Ta upp köttet och lägg i svampen.
  5. När svampen har fått bra färg lägger du i den hackade vitlöken. och rör run någon minut.
  6. Lägg tillbaka köttet och häll i vinet. Skrapa upp från botten och reducera.
  7. Häll i oregano, chili och tomtarer. Smaka av med salt.
  8. Täck men inte helt med lock och ställ in i ugnen.
  9. Låt den puttra tills köttet är bra. Ungefär en timme. Rör om då och då.
  10. Gör bruschetta genom att grilla bröd, gnid in med vitlök och dutta på olivolja.
  11. Servera grytan ovanpå brödet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s