Kött i pizzasås


Det här är en klassisk italiensk maträtt med ett lite udda namn. På italienska heter den Carne Alla Pizzaiola och betyder ungefär kött i pizzasås. Jag gjorde det på bra och marmorerade skivor av högrev men vanligtvis görs den på biff.


Du behöver.

  • Skivor av nötkött, till exempel högrev eller biff.
  • Hela tomater på burk, något avrunna och grovt hackade.
  • Torkad oregano.
  • Vitlök.
  • Olivolja.
  • Torkad chili.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Bryn vitlöken i olivolja tills den börjar ta färg. Släng vitlöken.
  2. Salta köttet och bryn det hastigt i olivoljan runt om tills du får bra färg.
  3. Häll i tomaterna, oreganon och chilin.
  4. Puttra tills köttet är färdigt och du får en bra och ganska tjock sås. Med högrev tog det ungefär en timme.
  5. Salta.
  6. Dra köttet av värmen och rör i persiljan.
  7. Servera. Broccoli passar väldigt bra till. Om man får sås över kan den användas till pasta.
Annonser

2 reaktioner på ”Kött i pizzasås

  1. Ping: Kalvinnanlår i pizzasås med kapris « Coppa rules

  2. Ping: Bruschetta med kött i pizzasås och svamp | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s