Coppa våren 2014


Den här gången använde jag Gotländskt kött från Sandströms. Jag gjorde en Kalabrisk variant med svartpeppar och chili som kryddning.

Du behöver.

  • En karre.
  • 3,5 procent salt av köttets vikt.
  • Vinäger och vitt vin.
  • Krossad svartpeppar.
  • Torkad chili. Jag använde peperoncino.
  • Urinblåsa från gris. Blötlagd över natten. Kan vara svår att få tag på. Jag köpte min hos KA Lundgren.

Coppa våren 2014 - 1

Gör så här.

  1. Putsa köttet så att det får en bra form.
  2. Gnid och massera in saltet i köttet. Försök att pressa ut blod ur eventuella blodådror.
  3. Lägg köttet och allt saltet i en försluten plastpåse som du förvarar i kylskåpet i 9 dagar. Vänd och massera köttet dagligen.
  4. Efter nio dagar så tar du ut köttet och sköljer av saltet med vinäger och vin.
  5. Badda och pressa in svartpeppar och chili. Försök att få en jämn fördelning.
  6. Klipp upp ett snitt i urinblåsan och stoppa in karren. Sy igen snittet.
  7. Bind coppan som en salami och stick den med nål för att få ut all luft.
  8. Lufttorka den i 13-15 grader och 70 procent luftfuktighet i ungefär 6 månader.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s