Provsmakning av Salame Piacentina


Salame Piacentina har lufttorkat i drygt 3 månader och det har blivit dags att provsmaka den. På det hela taget är jag väldigt nöjd. Fast och bra konsistens. Något syrlig med mild ton av vitlök och kryddor. Det kan tyckas extremt med kanel, kryddnejlika och muskotnöt. Men dels har man väldigt lite och dels så mildras kryddorna med tiden, det är en av vinsterna man har av en längre lufttorkning. Det här är klassiska ”milda” kryddor till charkuterier i Emilia Romagna och man förstår varför. Väldigt gott.

Provsmakning av Salame Piacentina - 1

Annonser

2 reaktioner på ”Provsmakning av Salame Piacentina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s