Det är inte ofta man får tag på zucchiniblommor och jag blev väldigt glad när jag hittade det på bondens marknad idag. Jag gjorde en väldigt lyckad frityrsmet efter Bugialli. Resultatet blev löjligt gott. Mjuka och mjälla zucchiniblommor omslutna av frasig frityr.
Du behöver.
- Zucchiniblommor.
- Ägg. Vita och gula separerad.
- Vitt vin. Några matskedar / ägg.
- Olivolja.
- Salt.
- Mjöl. Ungefär 2 dl för varje ägg.
- Vatten. Ungefär 1 dl / ägg.
- Riven muskotnöt.
- Olja som tål värme.
- Citron i klyftor.
Gör så här.
- Gör en smet av äggula, mjöl, vin, vatten, olivolja, salt och muskotnöt. Konsistansen ska vara ungefär som en pannkakssmet. Låt den vila ett par timmar.
- Vispa äggvitan hårt och vänd ner den i smeten.
- Värm olja.
- Doppa blommorna i frityrsmeten och fritera i oljan ungefär en minut på varje sida.
- Lägg dom färdiga blommorna på lite papper så att oljan rinner av.
- Servera med citronklyftor som antipasto.
Tack vare din inspiration så ska jag plocka dom sista blommorna som jag har i landet där finns även några pumpablommor som får åka med. Vad tror du om att använda temperaturasmet i stället. Inte så mastigt men lite OT på en Italiensk matsite.
Må väl
PS ditt paket kommer denna vecka
Det tror jag blir väldigt bra. Resultatet för mig blev lite tempura.
Kul!
Håller med Rolf, har kvar blommor i landet får bli något i veckan