Frittata med kronärtskocka


Min favoritgrönsak på hösten är dom små mjälla kronärtskockorna som man rensar och sedan äter hela. Det brukar vara svårt att hitta dom men jag brukar köpa mina på bondens marknad. En av mina favoriter som förätt är helt enkelt att koka dom och sedan klä dom med olivolja, lite citron, salt och peppar, se här. Det här är en annan klassisk variant som fungerar som förätt och som är väldigt vanlig i Toscana. Artusis variant är recept nummer 246.
Du behöver.

  • Kronärtskockor. Rensade och skurna i bitar.
  • Mjöl.
  • Olivolja.
  • Ägg.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Pudra kronärtskockorna med mjöl och bryn dom i olivolja tills dom är färdiga. 5 till 10 minuter ungefär. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop äggen. Krydda med salt och peppar. Rör ner kronärtskockorna.
  3. Häll blandningen i en smort ungsfast form och grädda i 175 grader tills omeletten är färdig. Ungefär 15 minuter.
  4. Servera
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s