Argentinsk chorizo


Det här är en variant av chorizo som är typisk för Argentina. Det som är speciellt är att den innehåller både gris och nötkött. Annars är det en enkel kryddning med främst rökt paprika och vitlök. Som nötkött använde jag välmarmorerad högrev. Väldigt god att grilla.
Du behöver.

  • 500 gram griskött, 250 gram grisfett och 250 gram nötkött för varje kilo kött. Svinkallt och skuret i bitar.
  • 18 gram salt / kilo kött.
  • 1,5 dl rött vin / kilo kött.
  • Svartpeppar.
  • Torkad chili. Jag använde turkisk chili.
  • Rökt paprika. Jag använde söt.
  • Vitlök, skald och grovt skuren. Jag använde 2 klyftor / kilo kött.

Gör så här.

  1. Mortla vitlök, svartpeppar och chili. Häll i resten av kryddorna. Blanda i vinet och ställ blandningen kallt.
  2. Mal köttet grovt och blanda i kryddblandningen.
  3. Mixa tills du får en bra korvsmet, cirka 10 minuter.
  4. Stoppa i grisfjälster.
  5. Låt korvarna mogna över natten i kylskåp.
  6. Ät eller frys in.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s