Quesadillas med riven kyckling


Quesadillas görs genom att en tortilia-deg plattas till, fylls och sedan steks i olja. Jag valde att fylla den med riven kyckling. Otrolig gott.

Du behöver.

  • Preparerat majsmjöl, så kallad Masa harina. Kan hittas hos till exempel extreme food eller Chez Albert. Använd 2 delar mjöl mot en del vatten.
  • Kyckling. Jag använde kycklinglår.
  • Salt.
  • Torkad mejram.
  • Torkad timjan.
  • Lagerblad.
  • Tomater. Finhackad.
  • Färsk chili. Jag använde jalapeno. Tunnt skivad med kärnor.
  • Lök. Finhackad.
  • Olja.

Gör så här.

  1. Börja med fyllning. Koka kycklingen i vatten tillsammans med mejram, timjan, lagerblad och salt tills den är färdig. Ungefär 25-30 minuter. Låt den svalna i buljongen.
  2. Riv kycklingköttet med två gafflar. Jag tog även med skinnet. Sila buljongen.
  3. Bryn löken och chilin i olja tills löken mjuknar men inte har tagit färg.
  4. Rör i tomaterna och puttra några minuter.
  5. Lägg i kycklingen och lite buljong. Koka torrt under omrörning. Nu är fyllningen klar.
  6. Blanda och knåda majsmjöl med vatten till en deg några minuter. Täck över den så att den inte torkar.
  7. Ta en klump deg och kavla den runt och tunnt mellan två plastpåsar.
  8. Ta bort plasten på ena sidan.
  9. Lägg fyllning på ena halvan av degen. Vik över andra halvan och knip ihop kanterna. Täck Quesadillan så att den inte torkar ut.
  10. Stek Quesadillan i olja ungefär 5 minuter på varje sida tills den får bra färg.
  11. Servera.

En reaktion på ”Quesadillas med riven kyckling

  1. Pingback: Salsa med avokado och tomatillo | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s