Quesadillas görs genom att en tortilia-deg plattas till, fylls och sedan steks i olja. Jag valde att fylla den med riven kyckling. Otrolig gott.
Du behöver.
- Preparerat majsmjöl, så kallad Masa harina. Kan hittas hos till exempel extreme food eller Chez Albert. Använd 2 delar mjöl mot en del vatten.
- Kyckling. Jag använde kycklinglår.
- Salt.
- Torkad mejram.
- Torkad timjan.
- Lagerblad.
- Tomater. Finhackad.
- Färsk chili. Jag använde jalapeno. Tunnt skivad med kärnor.
- Lök. Finhackad.
- Olja.
Gör så här.
- Börja med fyllning. Koka kycklingen i vatten tillsammans med mejram, timjan, lagerblad och salt tills den är färdig. Ungefär 25-30 minuter. Låt den svalna i buljongen.
- Riv kycklingköttet med två gafflar. Jag tog även med skinnet. Sila buljongen.
- Bryn löken och chilin i olja tills löken mjuknar men inte har tagit färg.
- Rör i tomaterna och puttra några minuter.
- Lägg i kycklingen och lite buljong. Koka torrt under omrörning. Nu är fyllningen klar.
- Blanda och knåda majsmjöl med vatten till en deg några minuter. Täck över den så att den inte torkar.
- Ta en klump deg och kavla den runt och tunnt mellan två plastpåsar.
- Ta bort plasten på ena sidan.
- Lägg fyllning på ena halvan av degen. Vik över andra halvan och knip ihop kanterna. Täck Quesadillan så att den inte torkar ut.
- Stek Quesadillan i olja ungefär 5 minuter på varje sida tills den får bra färg.
- Servera.
Pingback: Salsa med avokado och tomatillo | Coppa rules