Tacos med carnitas


Carnitas betyder “litet kött” och traditionellt så låter man griskött långsamt puttra i fett, lite som Rilette. Jag gjorde en enkel variant efter Diana Kennedy. Jag serverade med Guacamole och en enkel “rå” salsa med tomat, lök, koriander, färsk chili och lite vatten.

Du behöver.

  • Fläskkarre, tärnad.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Lägg köttet i en gryta och täck med vatten. Salta.
  2. Puttra utan lock tills vattnet kokar bort.
  3. Bryn köttet i grytan tills du får bra färg.
  4. Servera som tacos.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s