Pasta med pesto, stek från Florens


Pesto är en av mina stora favoriter och det bästa sättet att använda den är i pasta med potatis och gröna bönor. Särskilt potatis gifter sig väldigt bra pesta.
Jag ville också testa ett recept efter Dario Cecchini där en rumpstek snabbt och hett tillagas tills den är ganska blodig och sedan får ligga och dra i en olivoljebaserad örtblandning. Det blev väldigt gott. Till det serverade jag (favoriten) ugnsbakad fänkål.
Du behvöer.

  • Rumpstek, rumstempererad.
  • Olivolja.
  • Färsk rosmarin, finhackad.
  • Färsk salvia, finhackad.
  • Il profumo del Chianti.

Gör så här.

  1. Smörj in rumpsteken med lite olivolja.
  2. Blanda ihop rosmarin, salvia och I profumo del Chianti med olivolja.
  3. Sätt in rumpsteken i en varm ugn (225+).
  4. Låt den gå till en innetemperatur på 52 grader. Kvart tjugo minuter. Vänd då och då.
  5. Ta ut rumpsteken och smörj in den med kryddblandningen.
  6. Täck köttet med folie och låt det stå 20 till 25 minuter.
  7. Skiva upp tunnt och servera lite av kryddblandningen och väl vald grönsak.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s