Tomatrisotto, kycklingbröst med kronärtskocka


En ganska lätt och vårig Söndagsmiddag.

Tomatrisotto är en gammal favorit som jag har skrivit om förut. Tomatsåsen gjorde jag med burktomater, lite selleri, persilja och basilika.

Som andra huvudrätt gjorde jag kycklingbröst och kronärtskocka. Att skiva kycklingbröstet tunnt på längden gör att den går snabbt att steka och blir väldigt saftigt.
Du behöver.

  • Kronärtskockor, små späda. Rensade, kvartade och lagda i citronvatten.
  • Kycklingbröst. Skivad på längden.
  • Mjöl.
  • Olivolja.
  • Salt och peppar.
  • Citron.
  • Vitt vin.

Gör så här.

  1. Bryn kronärtskockorna sakta i olivolja och lite vatten tills dom är färdiga. Salta, peppra och ta upp.
  2. Höj värmen. Vänd kycklingen i mjöl. Bryn tills den är färdig, några minuter på varje sida. Salta, peppra, ta upp.
  3. Häll i vitt vin, skrapa ur och reducera sakta tills du får en bra sås. Ungefär en kvart.
  4. Lägg kronärtskockan och kycklingen i såsen. Värm och rör om. Pressa på lite citronsaft.
  5. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s