Det här är en variant av ugnsbakad lax med rökt paprika och vitlök. Lite som spanska vitlöksräkor. Jag ugnsbakade fänkål till, den här gången med torkad turkisk chili. Väldigt lyckad kombination. Förutom det så hade jag en potatissallad med persiljepesto. Kokt varm potatis blandad med en pesto med persilja, vitlök, citron och olivolja.
Du behöver.
- Färsk lax.
- Rökt paprika. Jag använde en blandning av stark och söt.
- Vitlök. Tunnt skivad.
- Rivet citronskal.
- Sherry.
- Torkad turkisk chili.
- Salt och peppar.
- Olivolja.
- Flatbladig persilja. Bladen.
Gör så här.
- Blanda laxen med resten. Lägg i folie. Förslut.
- Baka i ugn, 175 grader, tills den är färdig. Ungefär kvart-tjugo minuter.
- Servera med fänkål och potatissallad.