Kycklingbröst med saliva och pancetta i tomatsås


Saltimbocca är tunna skivor av kalvinnerfile med prosciutto och färsk salvia som ”pålägg”. Det här är en variant med tunnt skivad kycklingfile och pancetta i tomatsås. Väldigt saftigt och gott.

Du behöver.

  • Kycklingfile. Tunnt skivad på längden.
  • Pancetta, tunnt skivad.
  • Färsk salvia.
  • Vitt vin.
  • Hela tomater på burk. Grovt hackade.
  • Salt och peppar.
  • Olivolja.

Gör så här.

  1. Lägg en skiva pancetta följt av en eller två blad salvia på varje kycklingskiva. Nåla fast salvian och pancettan med tandpetare. Salta och peppra.
  2. Stek kycklingen i olivolja ungefär en och en halv minut på varje sida, medel-hög värme.
  3. Ta upp kycklingen och lägg den åt sidan.
  4. Bryn lite finhackad pancetta och bryn den tillsammans med några salviablad.
  5. Häll i vitt vin och skrapa upp eventuella rester. Koka bort det mesta.
  6. Häll i tomaterna och puttra tills du får en bra sås. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg i kycklingen och låt den bli varm.
  8. Servera med väl vald grönska, till exempel broccoli. Sås som blir över passar väldigt bra till pasta.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s