Grekisk lammkorv


Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal. Jag valde att använda fårstek och fett ifrån gris. Som kryddning valde jag apelsinskal, kryddpeppar, torkad mejram och svartpeppar. Väldigt god lammkorv. Skulle vara intressant att prova den med bara gris. Jag ugnsbakade korven och serverade den med ugnsbakade grekiska grönsaker.

Du behöver.

  • Högst 70 procent lammkött utan för mycket fett. Kallt och i kuber.
  • Minst 30 procent grisfett. Kallt och i kuber.
  • 20 gram salt per kilo kött.
  • 1,5 dl rött vin per kilo kött.
  • Vitlök.
  • Rivet apelsinskal.
  • Svartpeppar.
  • Kryddpeppar.
  • Torkad mejram.

Gör så här.

  1. Finfördela kryddorna.
  2. Mortla vitlöken och rör ut den med vinet. Låt det dra.
  3. Mal köttet. Jag använde mellanskiva.
  4. Lägg i kryddor, apelsinskal och vitlöksvin.
  5. Blanda tills du får en bra och homogen korvsmet.
  6. Stoppa korvar i grisfjälster.
  7. Låt korvarna mogna i kylskåpet något dygn.
  8. Tillaga och ät eller frys in.
Annonser

3 reaktioner på ”Grekisk lammkorv

  1. Absolut. Jag har sett en variant också med anis. Har funderat på prova med en ren fläskkorv kryddad med vitlök, apelsinskal, anis, fänkålsfrön och hälften vitt vin och hälften ouzo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s