Kronärtskocka, Canneloni, Kalvrullader


Det här är ännu en hel italiensk middag. Jag valde att ha en lättare variant av canneloni med spenat följt av rullader av kalvinnanlår serverat med mangold. Jag gillar den lätthet man får med kalvinnanlår som jag tycker passar bra om man har en middag med både pasta och kött. Två av tre rätter är vegetariska och köttet har man mer som accent än huvudtema.

Kronärtskocka med olivolja och citron

Kanske lite fel årstid för kronärtskocka men hittar jag små mjälla så har jag svårt att låta bli. Favorit. Här enklast möjliga.

Du behöver.

  • Kronärtskockor. Rensade, kvartade och lagda i citronvatten.
  • Olivolja.
  • Citronsaft.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Koka kronärtskockorna i saltat vatten tills dom är klara, ungefär en kvart.
  2. Blanda kronärtskockorna med olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera rumsvarma.

Canneloni med ricotta och spenat

Det här är en riktig klassiker. Lite jobb men väldigt gott.
Du behöver.

  • Ägg till pastadeg. 2 till 3 stycken.
  • Mjöl till pastadeg. 100 gram per ägg. Helst italiensk 00-mjöl.
  • Spenat. Stjälkar borttagna och sköljd.
  • Ägg till fyllningen.
  • Ricotta. Väl avrunnen.
  • Riven parmesan.
  • Riven muskotnöt.
  • Salt och peppar.
  • Mjöl.
  • Mjölk.
  • Smör.

Gör så här.

  1. Börja med fyllningen. Koka spenaten några minuter.
  2. Skölj den i kallt vatten och krama ur så mycket vatten som det går.
  3. Blanda spenaten med parmesan, ägg och ricotta. Krydda med muskotnöt, salt och peppar.
  4. Kavla ut pasadegen ganska tunnt. Skär den i kvadrater.
  5. Koka pasta några sekunder. Lägg den i iskallt vatten med lite olivolja.
  6. Fyll pastan med fyllningen och rulla ihop.
  7. Lägg pastan i en smord ugnsform.
  8. Gör en tjock bechamelsås med smör, mjöl och mjölk. Smaka av med salt.
  9. Lägg en sträng sås ovanpå och mellan varje canneloni.
  10. Baka i ugn, 175 grader, i tjugo minuter. Grilla på slutet så att det blir lite färg.
  11. Låt cannelonin vila och svalna i 10 minuter.
  12. Servera.

Pancetta och mozarellafyllda kalvrullader med mangold

Krämigt och gott. Jag serverade med mangold som först hade kokats och sedan brynts i olivolja med vitlök.

Du behöver.

  • Skivor av kalvinnanlår. Utbankade.
  • Pancetta. Grovt hackad.
  • Mozarella. Grovt skuren.
  • Persilja. Finhackad.
  • Vitt vin.
  • Olivolja.
  • Salt och peppar.
  • Mjöl.

Gör så här.

  1. Blanda pancetta, mozarella och persilja. Salt och peppra om det behövs.
  2. Fyll kalvskivorna med fyllningen, rulla ihop dom och bind ihop dom.
  3. Doppa rulladerna i mjöl och bryn dom i olivolja tills dom får bra färg. Fem-tio minuter.
  4. Häll i vin och skrapa upp rester från botten. Reducera bort tills du får en krämig sås. Fem-tio minuter.
  5. Ta upp rulladerna och ta bort tråden.
  6. Servera med mangold.
Annonser

4 reaktioner på ”Kronärtskocka, Canneloni, Kalvrullader

  1. Jag har provat hare och kanin ett par gånger men inte riktigt fått till det. Det finns ganska många italienska recept jag sett. Både grytor, ungefär som ”jägar kyckling” och som ragu, vanligtvis till papardelle.

  2. Ping: Fylld lammsadel | Coppa rules

  3. Ping: Frittata med kronärtskocka | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s