Fläskkotlett med svartkål


Det är inte ofta man hittar svartkål men jag passade på när jag hittade det hos Cajsa Warg. Jag gjorde en klassisk toskansk rätt av den. Fläskkotlett kryddad med fänkålsfrön serverad med svartkål. Inspirerad av Dario Cecchini så kryddade jag med Profumo del Chianti och fänkålsfrön. Väldigt gott.

Du behöver.

  • Fläskkotletter.
  • Svartkål. Rensad (tjocka stjälkar bortskurna) och grovt skuren.
  • Vitlöksklyfta. Skalad.
  • Tomatpure utrörd i vatten.
  • Olivolja.
  • Salt och peppar.
  • Fänkålsfrön och Profumo del Chianti om man har tillgång till det.

Gör så här.

  1. Koka svartkålen i saltat vatten tills den mjuknar men fortfarande har lite tuggmotstånd. Spola den i kallt vatten och krama ur.
  2. Stek vitlöksklyftan i olivolja några minuter på medelhögvärme.
  3. Lägg i kotletterna och stek dom några minuter på varje sida tills den får fin färg.
  4. Sänk värmen, krydda med fänkålsfrön, Profumo del Chianti, svartpeppar och salt.
  5. Häll i den utrörda tomatpuren och puttra tills kotletterna är färdigta. Ungefär 20 till 30 minuter. Vänd då och då.
  6. Ta upp kotletterna och håll dom varma.
  7. Bräsera svartkålen i grytan där kotletterna har tillagats några minuter. Vänd då och då.
  8. Servera kotletterna med svartkålen.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s