Tortelli ser ut som ravioli fast större. Runda eller fyrkantiga, platta pastaknyten. Den vanligaste fyllningen är ricotta och spenat. Här gjorde jag en lite sötare fyllning med rostad butternutsquash och amaretti-kakor från The fine Art of Italian Cooking. Enkel sås med smält smör och parmesan till. Som det brukar vara med fylld färsk pasta så är det lite pyssel men det blir väldigt gott.
Du behöver.
- Butternutsquash.
- Amaretti-kakor.
- Ströbröd.
- 1 ägg.
- Riven parmesan.
- Muskotnöt.
- Salt.
- Ägg till pastadeg. 2-3 ägg till en halv butternutsquash.
- Mjöl. Helst italienskt 00-mjöl. 100 gram till varje ägg i pastadegen.
- Smör.
Gör så här.
- Gör pastadegen med äggen och mjölet. Se fettuccine Alfredo för detaljer.
- Skär squashen i lagom bitar. Rosta den i ugn, 200 grader, ungefär 1 timme eller tills den är mjuk.
- Mosa squashen med en gaffel.
- Blanda ägg, ströbröd, riven parmesan, salt, muskotnöt och amaretti med squashen.
- Blanda väl i ungefär 10 minuter till en någorlunda fast deg. Tänk på att den ska vara pastafyllning. Ställ in den i kylen och låt den kallna.
- Kavla ut pastadegen, i omgångar, tunnt och smalt. Klicka ut fyllningen på halva degen. Vik över andra halvan. Pressa ihop halverna och skär bort överflödet.
- Smält smöret till såsen och håll det varmt.
- Koka pastan tills den är färdig. 1-4 minuter beroende på hur stora pastan är och hur långt i förväg den är gjord. Färskare pasta har kortare koktid.
- Ta upp pastan med en hålslev i omgångar, lägg den i en serveringskärl, och häll på smör och parmesan för varje varv.
- Servera.
Pingback: Nyår 2013 | Coppa rules