Fettuccine med smör och parmesan


Även kallad Fettuccine Alfredo. Den här typen av bandpasta kallas för Fettuccine i Rom-trakten och tagliatelle i Bologna. Det här är en av dom enklaste pastarätterna men, som med många andra enkla pastarätter, så måste man vara noga med detaljerna. Får man till den bra så är den svårslagen.
Du behöver.

  • Ägg.
  • 100 gram vetemjöl för varje ägg. Helst italienskt 00-mjöl.
  • Smör. Rumsvarmt.
  • Parmesan. Riven.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Häll ut mjölet i en hög och gör en grop. Knäck äggen i gropen. Blanda ihop med en gaffel.
  2. Knåda degen tills den är smidig. Minst 10 minuter.
  3. Plasta in degen och låt den vila minst en halvtimme i kylskåpet.
  4. Man kan kavla ut degen för hand men jag använder en pastamaskin. Ta en lagom bit av degen. Om man har en deg på två ägg så blir det en fjärdedel.
  5. Kavla degen i pastamaskinen på tjockaste tjockleken sju gånger. Vik degen dubbelt varje gång.
  6. Kavla degen med ett steg i taget tills du har fått bra tjocklek. Tänk på att inte kavla ut den för tunnt. Pastan blir då för sladdrig.
  7. Knåda ut all degen till plattor innan du skär upp den så att den får torka lite.
  8. Vik ihop degen och skär den till bandpasta.
  9. Koka pasta ungefär en minut.
  10. Häll upp pastan i en skål. Lägg i smör, parmesan och lite pastavatten. Blanda ordentligt.
  11. Servera, eventuellt med riven parmesan.
Annonser

2 reaktioner på ”Fettuccine med smör och parmesan

  1. Ping: Taglierini med tomatsås och fänkålslax | Coppa rules

  2. Ping: Tortelli fylld med butternutsquash | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s