Det här är en enkel och snabb gryta från Armenien med malet lammkött, zucchini och tomater. Det som är speciellt är kryddningen där man blandar lika delar dill och mynta. Jag serverade ett enkelt pilafris till. Receptet kommer ifrån The Cuisine of Armenia.
Du behöver.
- Malet kött från lamm eller får. Jag använde framlägg från får.
- Zucchini, grovt hackad i tärningar.
- Finhackad lök.
- Finhackad vitlök.
- En burk hela tomater med spad, finhackad.
- Finhackad mynta.
- Finhackad dill.
- Salt och peppar.
- Smör.
Gör så här.
- Bryn zucchinin i smör i medelhög värme tills den får bra och gyllene färg. Ta upp.
- Bryn lammköttet tills den får bra färg. Ta upp.
- Sänk värmen och bryn löken tills den mjuknar.
- Lägg i köttet och rör runt någon minut.
- Lägg i vitlöken och bryn några minuter.
- Häll i lite vatten och skrapa upp från botten. Koka bort.
- Lägg i tomtater, dill och mynta. Salta och peppra.
- Puttra en kvart.
- Lägg i zucchini.
- Puttra en kvart till.
- Du kan servera nu eller ännu hellre låta grytan vila tills nästa dag.