Lufttorkad picnicbog


Jag tänkte prova att lufttorka picnicbog och tänkte använda ungefär samma teknik som när man gör en skinka från Bologna som heter Cullatello. Den anses lyxig eftersom man kasserar en hel skinka för att skära ut två stycken stekar där den ena blir Culatello. Den lufttorkas lite som en coppa, det vill säga i urinblåsa och kryddas enkelt med salt, svartpeppar och lite rött vin. Resultatet blir helt makalöst och i mitt tycke så slår den det mesta.

Du behöver.

  • Picnicbog.
  • 3,5% salt.
  • Krossad svartpeppar.
  • Rött vin.

Gör så här.

  1. Gnid in köttet med salt, svartpeppar och vin.
  2. Lägg det i en väl försluten plastpåse i kylskåpet under 14 dagar. Vänd och massera dagligen.
  3. Skölj köttet med rött vin.
  4. Dutta på mer krossad svartpeppar.
  5. Det ska nu slås in i fjälster. Jag använde isärklippta stora nötfjälster som jag klädde köttet med.
  6. Knyt köttet som en salami.
  7. Lufttorka i cirka tre månader i ungefär 15 grader och 70 procent luftfuktighet.
Annonser

5 reaktioner på ”Lufttorkad picnicbog

  1. Ping: Provsmakning av lufttorkad picnicbog | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s