Färsk salsiccia med koriander


Det här är en syrlig och ganska söt salsiccia. Den kommer ifrån Lazio i Italien. Den brukar göras både färsk och lufttorkad. Förutom rostade korianderfrön så kryddas den med peperoncino och söt paprika. Som vin används ett sött mousserande muscatvin. Speciellt men det passar bra med koriandern.
Du behöver.

  • Griskött med cirka 30 procent fett. Jag använde bog och fett. Håll det kallt.
  • 20 gram salt per kilo kött.
  • 1,5 dl mousserande muscatvin per kilo kött.
  • Korianderfrön. Rostade och mortlade.
  • Peperoncino. Jag använde mald.
  • Mald söt paprika.

Gör så här.

  1. Mal köttet grovt.
  2. Blanda i kryddor, salt och vin.
  3. Blanda tills du får en bra smet, cirka 10 minuter.
  4. Stoppa i korvsmeten i grisfjälster och gör korvar. Låt korvarna vila i kylskåpet ett dygn så att smakerna mognar.
  5. Ät eller frys in.
Annonser

2 reaktioner på ”Färsk salsiccia med koriander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s