Provsmakning av salami sommaren 2011


Salamin har hängt och lufttorkat i drygt 3 månader det har blivit dags att prova den.

Sopressa vicentina (vänster) blev väldigt bra. Konsistensen är lite grynig på grund av att man maler allt köttet. Kryddnejlika, kanel och rosmarin är en ganska speciell kryddblandning som passar väldigt bra om den inte blir för genomträngande. Väldigt gott.

Den riktiga vinnaren är dock finocchiona (höger). Den är handhackad och det märks. Man får bra konsistens med tuggmotstånd. Mild ton av mögel och fänkålsfrön. Fänkålsfrön och griskött (särskilt fett) är verkligen en väldigt god kombination.

Båda salamin hade väldigt bra konsistens. Eftersom dom har hängt i 3 månader har också kryddorna rundats av i smaken vilket blir väldigt bra. Nöjd.

Annonser

11 reaktioner på ”Provsmakning av salami sommaren 2011

  1. Ping: Provsmakning av vildsvinssalami hösten 2011 | Coppa rules

  2. Jag låter också mina hänga kvar. Det fungerar ganska bra. En annan variant är att förvara den i kylskåp (fungerar bätte på lufttorkat kött, typ coppa) invirad i en kökshandduk som är indränkt i vitt vin. Det är också ett bra sätt att ”återuppliva” lufttorkat som har torkat ut.

  3. Ping: Salame Milano | Coppa rules

  4. Ping: Provsmakning av Salame Milano | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s