Kyckling med sherry och kanel


Ännu en spansk kycklingrätt med sherry. Den här gången kryddad med kanel. Jag använde kanelstång istället för pulver för att kanelen inte skulle ta över för mycket. Serverad med ugnsrostad potatis.

Du behöver.

  • Styckad kyckling.
  • Lök. Skuren i båtar.
  • Vitlöksklyftor, skalade.
  • En kanelstång.
  • Lagerblad.
  • Sherry.
  • Olivolja.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Värm olivolja i en gryta. Bryn kycklingen på hög värme tills den får bra färg. Eventuellt i omgångar.
  2. Lägg i löken och vitlöken och låt den brynas några minuter.
  3. Lägg i kanel, lagerblad. Salta och peppra. Häll på sherry.
  4. Låt kycklingen puttra under lock 25 minuter eller tills den är färdig. Vänd då och då.
  5. Servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s