Fläskkotletter med stekta champinjoner


Det här är enkel, snabb och fransk vardagsmat. Smörstekta fläskkotletter med sky kryddade med vitlök och färsk timjan. Till det så gjorde jag smörstekta champinjoner med örter. Fult men gott.
Du behöver.

  • Fläskkotletter.
  • Olja som tål värme.
  • Smör.
  • Hela kvistar av fästk timjan.
  • Vitlöksklyftor, skalade.
  • Vitt vin.
  • Champinjoner.
  • Schalottenlök, finhackad.
  • Vitlök, finhackad.
  • Finhackade örter. Jag använde persilja, körvel och dragon.

Gör så här.

  1. Värm oljan i en gryta och bryn fläskkotletterna på hög värme några i taget tills dom får bra färg. Ta upp dom. Salta och peppra.
  2. Häll bort oljan och lägg i en rejäl klick smör.
  3. Lägg i fläskkotletterna, vitlöken och timjan.
  4. Bryn under lock till fläskkotletterna är färdiga. Vänd och ös då och då. Det tar kanske en kvart.
  5. Ta upp fläkkotletterna och håll dom varma.
  6. Ta ur vitlöken och timjan.
  7. Häll i vinet och skrapa ur botten. Reducera tills du får en bra sky. Salta och peppra.
  8. Gör champinjonerna medan fläkskotletterna går klart. Stek champinjonerna på hög värme i smör och olja tills dom får bra färg. Rör i schalottenlök och vitlök. Låt löken steka med några minuter tills den mjuknar. Rör i örterna. Salta och peppar.
  9. Servera fläskkotletterna med sky och champinjoner.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s