Ugnsbakade grekiska grönsaker


Briam är en Grekisk grönsakrätt som påminner lite om Ratatouille. Den stora skillnaden är att den ugnsbakas. Man kan blanda olika grönsaker men innehåller ofta av potatis och zucchini. Man kryddar med olika örter med persilja som bas, ofta dill. Jag serverade med ugnsbakad Butifarra.

Du behöver.

  • Olivolja.
  • Lök, skuren i båtar.
  • Potatis. Skalad och skuren i klyftor.
  • Zucchini, slantad.
  • Tomater. Skuren i klyftor.
  • Paprika. Skuren i strimlor.
  • Vitlöksklyftor. Finhackade.
  • Blandade örter. Jag använde persilja, dill, färsk timjan, torkad timjan och torkad oregano.
  • Saften från pressad citron.
  • Salt och peppar.

Gör så här.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg allt i en ugnsfast form. Blanda om.
  3. Baka i ugnen tills grönsakerna är färdiga. Rör om då och då.
  4. Servera.
Annonser

En reaktion på ”Ugnsbakade grekiska grönsaker

  1. Ping: Grekisk lammkorv | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s