Briam är en Grekisk grönsakrätt som påminner lite om Ratatouille. Den stora skillnaden är att den ugnsbakas. Man kan blanda olika grönsaker men innehåller ofta av potatis och zucchini. Man kryddar med olika örter med persilja som bas, ofta dill. Jag serverade med ugnsbakad Butifarra.
Du behöver.
- Olivolja.
- Lök, skuren i båtar.
- Potatis. Skalad och skuren i klyftor.
- Zucchini, slantad.
- Tomater. Skuren i klyftor.
- Paprika. Skuren i strimlor.
- Vitlöksklyftor. Finhackade.
- Blandade örter. Jag använde persilja, dill, färsk timjan, torkad timjan och torkad oregano.
- Saften från pressad citron.
- Salt och peppar.
Gör så här.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg allt i en ugnsfast form. Blanda om.
- Baka i ugnen tills grönsakerna är färdiga. Rör om då och då.
- Servera.
Pingback: Grekisk lammkorv | Coppa rules