Cappelletti i buljong


Skillnaden mellan cappelletti och tortellini ligger främst i formen. Den utgår antingen ifrån en fyrkant eller en cirkel. Artusi beskriver den som en cirkel som är större än den man har när man gör tortellini. Den här fyllningen och tillagningen kommer ifrån Rom, och äts vanligtvis kring jul. Man kan göra den antingen med bara kyckling eller så kan man blanda kalvkött, fläskkött och kyckling. Det som är den gemensamma nämnaren är att man har ricotta och kryddar med citronskal. Mycket jobb men väldigt gott.
Du behöver.

  • Pastadeg med 4 ägg och 400 gram mjöl.
  • Buljong, ljus med kött och kyckling.
  • Kycklingfile.
  • Griskött. Jag använde en liten urbenad fläskkotlett utan svål.
  • Kalvkött med lite fett.
  • Lagerblad.
  • Smör.
  • Ricotta. Väl avrunnen.
  • Riven parmesan.
  • Ägg.
  • Rivet citronskal.
  • Riven muskot.
  • Salt.
  • Peppar.

Gör så här.

  1. Skär kycklingen, kalvköttet och grisköttet i kuber.
  2. Koka köttet sakta i smör med lagerblad tills det är klart. Cirka 15 till 20 minuter.
  3. Krydda köttet och låt det rinna av.
  4. Hacka köttet fint och blanda det med ricotta, ägget och parmesan. Krydda med rivet citronskal, muskot och salt och peppar.
  5. Det är nu dags att göra pastan. Gör cirklar av pasta som har ungefär samma diameter som ett dricksglas.
  6. Lägg fylling i mitten av cirkeln.
  7. Vi ihop som en halvmåne.
  8. Vik upp kanten på halvcirkeln.
  9. Tryck in fyllingen något och sätt ihop ytterändarna.
  10. Upprepa tills pastadegen är slut, fyllningen är slut eller du har tröttnat.
  11. Koka pastan i buljong och servera med buljong och riven parmesan.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s