Jag provade att göra salsiccia med vildsvinskött (karre). Det som är speciellt att göra korv med vildsvinskött är att man får komplettera med grisfett för att det är så lite fett. Jag använde en enkel kryddning med rött vin, vitlök, svartpeppar och fänkålsfrön. Jag är relativt nöjd med resultatet. Smaken blev väldigt bra, fänkålsfrön och vitlök passade riktigt bra med vildsvin. Konsistens blev något torr, jag hade antagligen för lite fett. Man bör nog ha upp emot 40 till 50 procent fett för att det ska bli riktigt bra.
Du behöver för varje kilo kött.
- Vildsvinskött, jag använde karre. Iskallt.
- Grisfett. Minst 30 procent. Iskallt.
- 6,5 gram svartpepapr.
- 20 gram salt.
- Fänkålsfrön.
- 1,5 dl rött vin. Kallt.
- 1 vitlöksklyfta.
Gör så här.
- Mortla kryddorna.
- Mal köttet grovt och blanda det med kryddorna och vinet.
- Blanda till en bra och homogen smet, cirka 10 minuter.
- Stoppa korvar i grisfjälster.
- Låt korvarna vila något dygn i kylskåp.
- Ät eller frys in.
fan att man ska bo i en liten lya och är begränsad i sin korv tillverkning, vanliga stek grill och kok blir det , kan ja hänga någonting i min vanliga kyl med bra resultat ?
Du kan prova att göra pancetta eller guanciale, https://copparules.wordpress.com/2011/05/29/pancetta-och-guanciale-varen-2011/. Eller varför inte ank-bresaola, https://copparules.wordpress.com/2009/08/27/duck-bresaola/.
Hej..
Hur stor mängd kött har du använt?
MVH //
Jag brukar göra på ungefär 1,5 till 2 kilo kött med mellan 30 till 50 procent fett.