Vildsvinssalsiccia


Jag provade att göra salsiccia med vildsvinskött (karre). Det som är speciellt att göra korv med vildsvinskött är att man får komplettera med grisfett för att det är så lite fett. Jag använde en enkel kryddning med rött vin, vitlök, svartpeppar och fänkålsfrön. Jag är relativt nöjd med resultatet. Smaken blev väldigt bra, fänkålsfrön och vitlök passade riktigt bra med vildsvin. Konsistens blev något torr, jag hade antagligen för lite fett. Man bör nog ha upp emot 40 till 50 procent fett för att det ska bli riktigt bra.
Du behöver för varje kilo kött.

  • Vildsvinskött, jag använde karre. Iskallt.
  • Grisfett. Minst 30 procent. Iskallt.
  • 6,5 gram svartpepapr.
  • 20 gram salt.
  • Fänkålsfrön.
  • 1,5 dl rött vin. Kallt.
  • 1 vitlöksklyfta.

Gör så här.

  1. Mortla kryddorna.
  2. Mal köttet grovt och blanda det med kryddorna och vinet.
  3. Blanda till en bra och homogen smet, cirka 10 minuter.
  4. Stoppa korvar i grisfjälster.
  5. Låt korvarna vila något dygn i kylskåp.
  6. Ät eller frys in.

4 reaktioner på ”Vildsvinssalsiccia

  1. fan att man ska bo i en liten lya och är begränsad i sin korv tillverkning, vanliga stek grill och kok blir det , kan ja hänga någonting i min vanliga kyl med bra resultat ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s