Provsmakning av spansk chorizo sommaren 2011


Chorizon har hängt i två månader och det har blivit dags att prova den.

Konsistensen är bra. Ganska grov, på grund av att köttet är handhackat, men absolut inte torr.

Smaken är på det hela taget bra. För lite syrlighet, man får förlänga fermenteringen till nästa gång. Sältan är balanserad. Bra mögelutveckling som ger en god och krämig smak. Mycket smak av rökt paprika och oregano. Kryddig men inte stark. Jag ska dock prova utan oregano nästa gång. Den har en tendens, precis som på lomon, att ta över.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s