Spansk oxsvansragu


Oxsvans tar tid att tillaga med blir otroligt smakrikt. Det här är en spansk variant med en vitvinssås  kryddad med rökt paprika. Den blir inte så vacker men väldigt god. Receptet kommer ifrån The Foods & Wines of Spain.
Du behöver.

  • Oxsvans
  • Två gula lökar. En grovt skivad och en hackad.
  • Några morötter, skalade och grovt skivade.
  • Några stjälkar flatbladig persilja.
  • Lagerblad.
  • Torkad timjan.
  • Selleri, grovt hackad.
  • Några vitlöksklyftor, finhackade.
  • Pancetta, finhackad.
  • Rökt paprika.
  • Vitt vin.
  • Salt.
  • Svartpeppar.
  • Mjöl.

Gör så här.

  1. Lägg oxsvans, den skivade löken, morötterna, sellerin, persiljan, 1 lagerblad och timjan i en gryta. Salta och peppra.
  2. Fyll på med vatten så att det knappt täcker.
  3. Koka upp, skumma av och puttra under lock i 3 timmar.
  4. Ta upp oxsvansen.
  5. Sila buljongen.
  6. Bryn vitlöken, den hackade löken, pancetta och rökt paprika i olivolja tills löken mjuknar.
  7. Vispa i några matskedar mjöl.
  8. Häll i lika mycket vin som buljong under omrörning. Sammanlagt ungefär 5 dl.
  9. Koka upp och låt det puttra några minuter tills du får en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg i oxsvansen och låt den puttra i såsen en timme. Vänd då och då.
  11. Servera med lämplid grönsak.
Annonser

5 reaktioner på ”Spansk oxsvansragu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s