Provsmakning av lufttorkad Salsiccia sommaren 2011


Salsiccian har lufttorkat i dryg 6 veckor nu. Det var det projektet som jag invigde mitt lufttorkningskylskåp med. Resultatet blev väldigt bra. Konsistensen är ganska mjuk, det märks att luftfuktigheten är högre. Jag var orolig att det skulle vara för låg men den har legat naturligt upp emot 80 procent. Den har också fått väldigt bra mögel. Det ger en mjuk och nästan krämig smak. Jag fick bra balans i kryddningen. Varm hetta från peperoncino blandat med mild fänkålssmak. Mycket nöjd med resultatet.

Annonser

En reaktion på ”Provsmakning av lufttorkad Salsiccia sommaren 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s