Tacos med rivet nötkött och habanerosås


Jag trodde att köttet skulle bli väldigt tråkigt och trådigt. Det visade sig bli saftigt och framförallt väldigt smakrikt. Hemligheten var att göra det på oxbringa och framförallt skirtsteak. Skirtsteak är väldigt smakrikt och passar väldigt bra att koka och riva.

Rivet nötkött behöver en bra sås med drag i som kontrast och idag gjorde jag två. Dels en Salsa de Chile de Arbol och dels en habanerosås. Habanerosåsen är väldigt enkel. Grillad habanero mortlas med salt och lime. Den blir väldigt stark men också fruktigt med en lång eftersmak.

Till rivet nötkött behöver du.

  • Bra nöttkött. Jag använde en blandning av skirtsteak och oxbringa. Skuren i bitar med ”kappan” kvar på skirtsteak och benet kvar på oxbringan.
  • Lök, grovt skuren.
  • Lök, tunnt skivad.
  • Jalapeno, tunnt skivad.
  • Grovt hackad vitlök.
  • Hela svartpepparkorn.
  • Salt.

Gör så här.

  1. Lägg köttet, den grovt skurna löken och vitlöken i en gryta.
  2. Täck med vatten, lägg i svartpepparkorn och salta.
  3. Koka upp och skumma av.
  4. Låt det sakta puttra med lock på glänt i ett par timmar eller tills köttet är mjukt.
  5. Låt köttet svalna i kokvätskan.
  6. Ta upp köttet och putsa det. Riv det med två gafflar. Fukta med lite kokspad.
  7. Fräs den skivade löken sakta i olja tills den mjuknar.
  8. Lägg i jalapenjo och rivet kött.
  9. Fräs och blanda några minuter.
  10. Servera till tacos med sås,  riven ost och gräddfil
Annonser

En reaktion på ”Tacos med rivet nötkött och habanerosås

  1. Ping: Asada de tira i ugn | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s