Spansk kebab och vitlöksräkor


Tapas här är mat som jag tycker passar väldigt bra på sommaren. Jag serverade med en enkel sallad och spansk omelett. Recepten kommer ifrån The Foods and Wines of Spain.

Spansk kebab

Griskött som har fått ligga i en kryddig marinad och sedan grillas. En av hemligheterna till ett lyckat resultat är att marinera länge, helst över natten. Som kött använde fläskfile. Tänk på att inte låta köttet gå för länge.


Du behöver.

  • Griskött skuret i grillspettsbitar. Till exempel fläskfile.
  • Torkad timjan.
  • Spiskummin.
  • Rökt paprika. Stark eller söt efter smak.
  • Torkad chili. Jag använde peperoncino.
  • Lagerblad, krossad.
  • Finhackad persilja.
  • Salt.
  • Mald svartpeppar.

Gör så här.

  1. Blanda ihop en marinad av allt förutom köttet.
  2. Lägg i köttet och marinera över natten i kylskåpet.
  3. Trä köttet på spett.
  4. Grilla och servera.

Vitlöksräkor

Som räkor använde jag frysta tigerräkor. Om man vill använda vanliga råa räkor så får man specialbeställa, dom flesta räkor brukar tydligen kokas redan på båten.

Du behöver.

  • Råa räkor, skalade.
  • Olivolja.
  • Ganska mycket vitlök, skalad och tunnt skivad.
  • Citronsaft.
  • Torr sherry.
  • Rökt paprika.
  • Torkad chili. Jag använde turkisk.
  • Salt.
  • Nymalen svartpeppar.
  • Finhackad persilja.

Gör så här.

  1. Stek räkorna och vitlöken hastigt och varmt någon eller några minuter.
  2. Krydda med paprika, chili, salt och svartpeppar. Häll i citronsaft och sheryy. Koka och rör någon minut.
  3. Strö över persilja. Servera.

En reaktion på ”Spansk kebab och vitlöksräkor

  1. Pingback: Ugnsbakad lax med rökt paprika och vitlök | Coppa rules

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s